Ozdobna końcówka tłumika w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hohenzoleren
    Classic
    • 2013
    • 1

Czym sie rózni kiera co po prawej ma to kółeczko do przełączanmia a taka ze słuchawka od telefonu?
    Ja mam włanie słuchawke po prawej stronie nad strzałką a ty i chyba w nowszych skodach jest kłeczko narysowanezamaist słuchawki.
  • ManiekWWA
    Drive
    • 2012
    • 69

Witam,

Wiem, że temat ozdobnej końcówki był już poruszany, ale nie mogę go po ostatnich zmianach na forum odnaleźć
    Chciałbym doposażyć moje autko o końcówkę FDC610001, wiem że przy montażu wg załączonej instrukcji, końcówka odstaje za bardzo. Ktoś z Was zamieszczał zdjęcia, oraz opis z podanymi wymiarami do prawidłowego montażu, chętnie przydałaby mi się pomoc
    Gdzie na terenie Warszawy mógłbym zlecić taki montaż?
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc
    Jest: OIII 1.4 TSI beż cap... Elegance+Amazing+Dynamic+parę fajnych dodatów cieszących oko
    Była: OII FL 1.8 TSI czarna Elegance+light assistant+lusterko foto...+pakiet biznes+pakiet WADLIWE AUTKO !!!

Komentarz

• Tippo
      L&K
      • 2009
      • 1349
      • Octavia III (5E3)
      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Ja z instrukcji montazu nie korzystalem, ale koncowki org w 1.8 TSI (te co masz teraz sa asymetryczne) na ta krotsza dosunalem nasadke najblizej puszki tlumika jak sie dalo, ta druga nieco dalej , by asymetria byla podobna jak przy rurkach niechormowanych przy fabrycznej puszce, mozesz tez nieco uciac fabryczne koncowki , ja tego nie robilem bo i tak ich nie widac za bardzo.
      Wg mnie jest ok, nie wystaje za bardzo, jesli po przymiarce nadal bedzie dla ciebie za daleko, musisz ciachnac te nasadki co kupiles i ciachnac o polowe org koncowki, wtedy juz mocno schowasz, ale nie wiem czy to bedzie az tak ladnie.
      ps. Nie jedz do ASO, bo przyspawaja jak leci, jedz do spawacza dobrego.

Komentarz

• ManiekWWA
        Drive
        • 2012
        • 69

Tippo
        Dzięki za podpowiedź, ja również chciałbym zamontować te nakładki bez cięcia oryginalnego tłumika, jeżeli nie widać tych rur po nasunięciu nakładek. Mam jeszcze pytanie, czy wsuwałeś obie końcówki jednocześnie, czy każdą osobno, bo widzę, że są specjalnie sklejone taśmą. Możesz mi podesłać zdjęcie jak to wygląda u Ciebie?
        Jest: OIII 1.4 TSI beż cap... Elegance+Amazing+Dynamic+parę fajnych dodatów cieszących oko
        Była: OII FL 1.8 TSI czarna Elegance+light assistant+lusterko foto...+pakiet biznes+pakiet WADLIWE AUTKO !!!

Komentarz

• Tippo
          L&K
          • 2009
          • 1349
          • Octavia III (5E3)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez ManiekWWA
          Mam jeszcze pytanie, czy wsuwałeś obie końcówki jednocześnie, czy każdą osobno, bo widzę, że są specjalnie sklejone taśmą. Możesz mi podesłać zdjęcie jak to wygląda u Ciebie?
          Osobno, zdjecia nie mam, a czasu zrobic, moze w sobote.
          Koncowke po zew auta, nasuwasz do oporu, wewnetrzna jakies 10mm dalej, to juz rzecz gustu, radze przy sprawaniu uzyc malej poziomicy, bo moze potem byc nierownolegle do podloza i jest wtedy "zez" jak sie patrzy od tylca :P

Komentarz

• gieu
            Rider
            • 2009
            • 607
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ManiekWWa zobacz u mnie:

Dla mnie głębokość montażu, która jest zaproponowana w instrukcji była zbyt płytka -końcówka zbyt wystawała, dlatego u mnie jest nasunięta tak głęboko jak się da (pod sam tłumik). Ja obciąłem rurę żeby nie było jej widać w środku końcówki.

Nie rozdzielaj tych końcówek przed montażem !!! One są specjalnie tak sklejone, żeby dobrze się spasowały z krzywizną zderzaka.
            Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Tippo
              L&K
              • 2009
              • 1349
              • Octavia III (5E3)
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez gieu
              Dla mnie głębokość montażu, która jest zaproponowana w instrukcji była zbyt płytka -końcówka zbyt wystawała,
              To fakt, ja mam tak jak ty, kolor auta tez :P

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez gieu
                Dla mnie głębokość montażu, która jest zaproponowana w instrukcji była zbyt płytka -końcówka zbyt wystawała,
                bo nikt nie bierze pod uwagę faktu, że to końcówki do RSa a RS ma głębsze zderzaki i co za tym idzie montując końcówki do nie RSa trzeba je ok 1cm do 1,5cm schować głębiej
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• andrzej111
                  L&K
                  • 2010
                  • 1391

piotrek_gdy, ale tu nie chodzi o cm czy 1,5

Seria

I po zmianie zderzaka od RS'a

Wygląda tak samo
                  Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• gieu
                    Rider
                    • 2009
                    • 607
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                    Zamieszczone przez gieu
                    bo nikt nie bierze pod uwagę faktu, że to końcówki do RSa a RS ma głębsze zderzaki i co za tym idzie montując końcówki do nie RSa trzeba je ok 1cm do 1,5cm schować głębiej
                    A właśnie że nie. FDC610001 to końcówka dedykowana do 1.4 TSI, 1.8 TSI i 1.9 TDI.

Komentarz

• ManiekWWA
                      Drive
                      • 2012
                      • 69

Gieu,

Dzięki za zdjęcia, kiedyś nawet miałem okazję zobaczyć twoje autko w rzeczywistości. To było gdzieś na ulicy Czerniakowskiej, przy Chełmskiej wtedy jeszcze miałeś zwykły zderzak tylny

Szukam jakiegoś zakładu w Warszawie gdzie mógłbym te końcówki zamontować, możecie kogoś polecić?

Komentarz

• gieu
                        Rider
                        • 2009
                        • 607
                        • Octavia II (1Z3)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez ManiekWWA
                        Gieu,

Dzięki za zdjęcia, kiedyś nawet miałem okazję zobaczyć twoje autko w rzeczywistości. To było gdzieś na ulicy Czerniakowskiej, przy Chełmskiej wtedy jeszcze miałeś zwykły zderzak tylny

Szukam jakiegoś zakładu w Warszawie gdzie mógłbym te końcówki zamontować, możecie kogoś polecić?
                        Nic specjalnie nie szukałem. Pierwszy montaż w jakimś przydrożnym warsztacie. Poprawka (ścięcie spawów i wciśnięcie do końca) w Norauto na Targówku.

Komentarz

• marpol
                          Rider
                          • 2011
                          • 350
                          • Octavia III (5E3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dzisiaj dzwoniłem do dwóch ASO, aby zapytać o koszt montażu ozdobnej końcówki. W obu przypadkach koszt, wraz z końcówką, wyniesie około 500 zł. Zastanawiam się, ile może taka sama operacja kosztować w warsztacie. Panowie początkowo mówili o kwocie 50 zł, ale w momencie, kiedy ich uświadomiłem o konieczności cięcia rury i spawania końcówki, suma natychmiast skoczyła do 250-300 zł. Warto za te pieniądze?

Komentarz

• comando
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 244

Sam musisz sobie odpowiedzieć czy warto. Generalnie drogo jak cholera. Znajdź kogoś kto po prostu jako tako spawa ( spawów nie będzie widać ) i ma diaksa. Możesz zobaczyć w moim temacie jak to wygląda prawidłowo pocięte i zamontowane.

Komentarz

• andrzej111
                              L&K
                              • 2010
                              • 1391

Zamieszczone przez marpol
                              Dzisiaj dzwoniłem do dwóch ASO, aby zapytać o koszt montażu ozdobnej końcówki. W obu przypadkach koszt, wraz z końcówką, wyniesie około 500 zł. Zastanawiam się, ile może taka sama operacja kosztować w warsztacie. Panowie początkowo mówili o kwocie 50 zł, ale w momencie, kiedy ich uświadomiłem o konieczności cięcia rury i spawania końcówki, suma natychmiast skoczyła do 250-300 zł. Warto za te pieniądze?
                              Proszę Cię Bez problemu znajdziesz warsztat w którym zrobią Ci za 50

Komentarz

• marpol
                                Rider
                                • 2011
                                • 350
                                • Octavia III (5E3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

andrzej111, comando,
                                dzięki za sugestie i rady. Już bym pewnie poszukiwał jakiegoś dobrego spawacza, ale mam obawy co do odłączania akumulatora, mam alarm, montowany w ASO i zastanawiam, się czy po montażu wszystko ładnie z powrotem wróci do normy w kwestii ustawień. Mniemam, że w ASO nie mieliby z tym problemów, a w warsztacie, hm?

Komentarz

• andrzej111
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1391

Ja też miałem alarm dokładany w ASO, wiele razy odpinałem aku i działa.
                                  Jak masz dużo kasy to jedź do ASO ale dla mnie to kpina bo taka usługa warta jest max 50zł. Ważne, żeby nie zrobili jajka z rury przy cięciu i to cała filozofia.
                                  Do ASO (dobrego) jeździ się na grubsze sprawy gdzie potrzebna jest wiedza i specjalistyczne narzędzia.

Komentarz

• marpol
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 350
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Andrzej111,
                                    może pytanie banalne, ale oni do montażu muszą ściągnąć tłumik prawda, no to wobec tego, czemu służy odłączenie akumulatora. Na co przede wszystkim zwrócić uwagę przy zleceniu, bo będę chciał do nich pojechać z instrukcją montażu, o ile taką znajdę w necie. Tylko żeby w odpowiednim miejscu obcięli rury

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

marpol, no bo jak ktoś zacznie spawać i to cała elektronika pójdzie w pizdu

btw
                                      uwierz, to nie jest jakaś ciężka filozofia dla kogoś kto ogarnia 'układy wydechowe'
                                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• MACIEJ55555
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 482
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Ja miałem montowane w zakładzie który zajmuje się wydechami w sumie za 2 rurke wraz z montażem zapłaciłem 180zł były dospawane do tłumika bez zdejmowania bo tak najlepiej mozna spasować ze zderzakiem i aku nie odpinali, spawali palnikiem gazowym
                                        była: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...127400#1127400
                                        jest: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...626122#1626122

Komentarz

• andrzej111
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1391

Wystarczy odhaczyć tłumik z wieszaka i tyle
                                          Końcówki osadź kilka cm bliżej tłumika niż jest w instrukcji.

Komentarz

• marpol
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 350
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Dzięki wszystkim za porady! To zaczynam poszukiwania jakiegoś dobrego spawacza i zamawiam końcówkę, musi się na wiosnę to i owo błyszczećA instrukcja montażu jest załączona do końcówki,myślę o ori oczywiście?

Komentarz

• elpolacco
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1372
                                              • Volkswagen
                                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jest na forum może osoba która ma zamontowaną oryginalną końcówkę wydechu - taką jak w tym sklepie w swojej OII FL hatchback?

Jeśli tak to prosiłbym o linka do tematu ze zdjęciami, ponieważ chętnie zobaczyłbym efekt
                                              Na tym zdjęciu z dokładką nie wygląda najgorzej
                                              VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• slawoj78
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 102
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

A może coś takiego , za 24 dolce z AliExpress :PQ-04 car styling exhaust pipe car covers Skoda octavia

Jeżeli link wygaśnie wpisać na Ali nazwę.
                                                Załączone pliki
                                                Był: Nissan Almera, 2001 rok
                                                VW Passat, 1999 rok
                                                BMW 318 iT, 2000 rok
                                                Jest: Skoda Octavia, 2009 rok

Komentarz

• marcin607
                                                  Elegance
                                                  • 2014
                                                  • 767
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez elpolacco
                                                  Jest na forum może osoba która ma zamontowaną oryginalną końcówkę wydechu - taką jak w tym sklepie w swojej OII FL hatchback?

Jeśli tak to prosiłbym o linka do tematu ze zdjęciami, ponieważ chętnie zobaczyłbym efekt
                                                  Na tym zdjęciu z dokładką nie wygląda najgorzej
                                                  Obrazek
                                                  to zderzak z rs?
                                                  MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior

KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot

Komentarz

Pracuję...